Arrangement
Efter den store succes i 2024, inviterer NIRAS og Haugaard|Braad Advokatfirma til seminar, hvor vi går i dybden med miljøvurderingsreglerne og stiller skarpt på forholdet mellem miljøvurderingsloven, vandramme- og habitatdirektivet.
Adresse: Hotel Kolding Fjord
Dato: 05. februar 09.00 - 06. februar 16.00
Pris: DKK 7.500 ex. moms
Arrangør: NIRAS
Oplægsholder: Advokat Flemming Elbæk, advokat ph.d. Helle Ina Elmer, chefkonsulent Casper Katborg, ekspertisechef Karen Søgaard Christiansen, ekspertisechef Rasmus Hejlskov Olsen, Konsulent Josepha Axelsen.
Arrangementstype: Seminar
Seminaret har fokus på seks hovedområder:
Miljøvurderinger af planer og programmer
Vi gennemgår reglerne og praktikken i forbindelse med miljøvurderingen af såvel planer som projekter og i den forbindelse bl.a. planbegrebet, vurderingen og håndteringen af alternativer, screeningsreglerne for både planer og projekter samt væsentlighedsbegrebet samt kravene til VVM-tilladelser.
Vandrammedirektivet i praksis
Her vil du få svar på hvad du skal være opmærksom på ved miljøfarlige stoffer og udledning til målsatte recipienter.
Med ophæng i klagenævnspraksis kommer vi ind på de særlige forhold, der gælder, når der skal ansøges om og gives tilladelse til at udlede spildevand til recipienter samt meddeles tilslutningstilladelser.
Med de nye afgørelser indvarsles der et nyt regime i forhold til omfanget og præcisionen af vurderingerne af projekters påvirkning af vand i forbindelse med projekteringen og gennemførelsen af klimatilpasnings- og anlægsprojekter.
Herudover sætter nævnet en ny juridisk ramme for bl.a. udstedelsen af udledningstilladelser og miljøgodkendelser med direkte udledning, hvor der ønskes udledt miljøfarlige stoffer til overfladevand. På seminaret kommer vi med forslag til løsninger.
Habitatdirektivet – Natura 2000-områder og bilag IV-arter
Reguleringen og beskyttelsen af Natura 2000-områder spiller en central rolle, i forbindelse med at indhente godkendelser og tilladelser, samt når såvel planer som projekter skal miljøvurderes. Herudover er der et stadigt stigende fokus på beskyttelsen af bilag IV-arter og deres levesteder.
På seminaret stiller vi skarpt på beskyttelsen af Natura 2000-områderne og forholdet mellem habitatvæsentlighedsvurderinger og habitatkonsekvensvurderinger, juridiske opmærksomhedspunkter, samt hvordan vurderingerne gennemføres i praksis. Vi gennemgår også reglerne om beskyttelsen af bilag IV-arter og håndteringen i praksis.
Endelig sætter vi fokus på mulighederne for at fravige såvel habitatbeskyttelsen som beskyttelsen af bilag IV-arter mv.
Samspillet mellem miljøvurderingsreglerne, vandrammedirektivet og habitatreguleringen mv.
Reglerne i miljøvurderingsloven kan sjældent stå alene, og der vil i forbindelse med miljøvurderingen af en plan eller et projekt nærmest uden undtagelse være krav om, at der også skal gennemføres en vurdering efter vandrammedirektivet, habitatdirektivet og havstrategidirektivet. Det er her centralt at være meget bevidst om, at der er tale om forskellige regelsæt, der hver især skal overholdes.
Praktisk erfaringer fra cases
Vi gennemgår cases i forhold til, hvordan man i praksis kan strukturere og gennemføre miljøvurderingerne af planer og projekter.
På seminaret går vi i dybden med, hvordan de forskellige regelsæt spiller sammen, og hvordan især vandrammedirektivet og habitatdirektivet påvirker miljøvurderingerne af planer og projekter - herunder screeningsafgørelser og håndteringen af alternativer samt udstedelsen af VVM-tilladelser og andre afgørelser.
Herudover gennemgår vi cases i forhold til, hvordan man i praksis kan strukturere og gennemføre miljøvurderingerne af planer og projekter.
Målgruppe
Myndigheder, forsyningsvirksomheder og industrivirksomheder
Praktisk
Seminaret afholdes på Hotel Kolding Fjord fra 5. - 6. februar 2025.
Pris pr. deltager DKK 7.500 ex moms, men inkl. overnatning, middag mv.
Faktura for deltagergebyret fremsendes inden arrangementets afholdelse.