Hildur Káradóttir projekterer fremtidens vandværker med fokus på at finde innovative og mere bæredygtige løsninger.
Det nye HOFOR-vandværk ved Regnemark skal i fremtiden producere op mod 13,1 mio. kubikmeter drikkevand til hovedstadsområdet og er dermed Danmarks største.
Som vicefagleder på projektet spiller Hildur en stor rolle i vandværkets tilbliven. Her har hun nemlig ansvaret for bæredygtighed og for både IKT, KS og CE-mærkning.
Løsninger med fokus på slutbrugeren
Udover de sædvanlige opgaver er der i HOFOR-projektet et stort fokus på at skabe nogle mere bæredygtige og fremtidssikrede løsninger:
”Vi vil gerne bygge så bæredygtigt et vandværk som muligt. Det kræver, at vi arbejder innovativt og tænker i nye løsninger,” forklarer Hildur.
De menneskelige og sociale vinkler fylder i den forbindelse særligt meget for Hildur, der understreger, at interessen for bæredygtighed ikke kun handler om klima og miljø, men i lige så høj grad om ”mennesker og de sociale forhold.”
Derfor interesserer hun sig meget for slutbrugerne og forsøger altid at tænke dem ind i projekternes løsninger:
”Det er det fedeste ved mit arbejde! At det rent faktisk bliver til noget, der får betydning ude i virkeligheden,” forklarer Hildur.
Banebrydende og innovativ
”Det er spændende at arbejde med netop HOFOR, fordi de er så stor en forsyning,” fortæller Hildur videre.
Alene størrelsen på projektet giver nemlig nogle helt særlige udfordringer. Og med nye udfordringer opstår unikke muligheder. Muligheder for at gå forrest og bane vejen for en mere bæredygtig vandforsyning.
Helt konkret drømmer Hildur om, at man i fremtiden kan måle vandforsyningers bæredygtighed, på samme måde som man i dag måler bygningers bæredygtighed med DGNB-skalaen:
”Store dele af arbejdet med bæredygtighed handler om at kunne måle og dokumentere tingene, og det mangler vi stadigvæk at kunne gøre i vandforsyningsbranchen,” forklarer Hildur.
10 års jubilæum hos NIRAS
”Nu har jeg været ved NIRAS i 10 år,” fortæller Hildur.
Succesen med 10 gode år i NIRAS’ afdeling for vandforsyning handler ifølge hende selv om gode kollegaer og fleksible arbejdsforhold.
”Jeg har nogle fantastiske kolleger, og det er nok det vigtigste for mig,” forklarer Hildur og uddyber:
”Jeg sidder aldrig fast i en udfordring, for der er altid nogen, der hjælper mig videre og har lyst til at løse problemet i samarbejde med mig.”
Hildur fortæller også, hvordan hun føler sig privilegeret, fordi hun både får lov til at arbejde med projektledelse og projektering. Det gør nemlig, at hun selv efter 10 år i NIRAS udvikler sig og har en alsidig hverdag, hvor opgaverne også kan udfordre – og med udfordringerne vokser hun.
Derfor glæder hun sig også til i fremtiden at møde nye udfordringer og være en del af den rivende udvikling, hele branchen er i netop nu.