Jacob Madsen blev færdiguddannet diplomingeniør i juni 2022 og vidste med det samme, hvor hans karriere som konstruktionsingeniør skulle begynde. Han havde nemlig været i praktik hos NIRAS og var efterfølgende blevet ansat som studentermedhjælper. Derfor var vejen som nyuddannet nem og ligetil.
Smilende og udadvendt fortæller Jacob Madsen om rejsen til et job i NIRAS. Historien begynder allerede i den tidlige studietid, hvor han mødte Jeppe Majlund Kristensen, der er ekstern underviser og ansat i NIRAS:
”Jeppe var bare super skarp og virkede enormt glad for at arbejde i NIRAS. Så det var faktisk ham, der fik mig til at søge praktik der,” fortæller Jacob.
Praktikperioden gik så godt, at Jacob blev tilbudt at fortsætte som studentermedhjælper i byggeri-teamet på NIRAS’ hovedkontor i Allerød.
”Jeg ville bare gerne blive i rådgiverbranchen og allerhelst i NIRAS,” fortæller Jacob glad.
”Jeg føler mig altid god nok, selvom jeg er helt nyuddannet”
Jacob Madsen
Derfor tog han også med selvfølgelighed imod tilbuddet om en studentermedhjælperstilling og arbejdede resten af sin studietid et par gange om ugen i NIRAS.
Jacob beskriver sin praktikperiode og tiden som studentermedhjælper som en ”kæmpe hjælp” i sin nye stilling som fastansat konstruktionsingeniør.
”Jeg fik afklaret, at jeg gerne ville arbejde i rådgiverbranchen. Den efterfølgende periode som studentermedhjælper gjorde så, at jeg endte med at føle mig som en integreret del af teamet”, fortæller Jacob.
Vejen fra praktikant til fastansat blev også hjulpet på vej af, at han fra starten besluttede sig for at investere sig selv hundrede procent i arbejdet og i kollegaerne.
Mærkede efter og var standhaftig
”Dele af branchen var ivrige efter at få os ud som praktikanter, så man skal gøre sig klart, hvad der er vigtigt for en og holde fast i det”, lyder Jacobs gode råd til andre studerende, der står overfor en kommende praktikperiode.
Han forklarer også, at ”man bliver nødt til at blive ved med at sende ansøgninger afsted og skabe nye kontakter,” for selvom branchen er ivrig efter praktikanterne er det ifølge Jacob de mest engagerede ansøgere, der kommer først i køen.
Ifølge Jacob er det umagen værd, fordi det er en stor fordel at have været praktikant eller studentermedhjælper indenfor det felt, man gerne vil arbejde med senere i sin karriere.
En værdsat del af holdet
”Jeg føler mig altid god nok, selvom jeg er helt nyuddannet,” fortæller Jacob om overgangen fra praktikant til fastansat.
For selvom han allerede har været i afdelingen længe, er der selvfølgelig ting, der udfordrer. Det er derfor helt afgørende, at han føler sig tryg i sin afdeling og aldrig tøver med at bede om hjælp.
”Jeg er jo omgivet af dygtige mennesker, der har mange flere års erfaring end mig. Men ligegyldigt hvem, jeg henvender mig til, finder de tid til at hjælpe mig videre. Jeg føler mig virkelig som en værdsat del af holdet ,” fortæller Jacob smilende.
Store og spændende projekter
Jacobs hverdag og arbejdsliv foregår i dag i en stor byggeriafdeling, der beskæftiger sig med både hospitals-, industri- og forsyningsbyggerier. Arbejdet indebærer også ombygningssager med eksisterende byggeri, hvor der opstår mange spændende problemstillinger.
Jacob fortæller om sit arbejde, at der generelt ”er mange fordele ved at være i en stor virksomhed som NIRAS.” Her understreger han, at man eksempelvis ”hurtigt får fingrene i nogle store og komplicerede projekter og dermed også får et stort ansvar.”
Stejl læringskurve og konstant udvikling
”Lige nu går læringskurven stejlt opad,” griner Jacob og fortsætter: ”Og det betyder bare, at jeg aldrig keder mig.” Letheden i hans udtalelse understreger, at han stortrives i sit arbejde.
Hans fremtidsplaner er ikke helt tydelige endnu, men når han tænker efter dukker muligheden for at blive certificeret statiker op: ”Man skal jo have mindst tre års erfaring, inden man kan søge, men det kunne helt klart være en spændende karrierevej,”, slutter han.