I 2021 slår en af Danmarks store virksomheder dørene op for medarbejdere i deres nye 52.000 m2 hovedkvarter i Billund. Det C. F. Møller-tegnede byggeri består af otte sammenhængende huse, der indbyder til leg og kreativitet, og NIRAS er rådgivende ingeniør inden for alle discipliner. To af husene er en rund kontorbygning med kantine i stueetagen og en rektangulær kontorbygning med minigolf på taget, og dem har konstruktionsingeniør Dinna Sand Kristensen projekteret. Her har hun arbejdet med fundamenterne og stabilitet af bygningerne.
Hvad var det mest spændende med projektet?
Det var mit første projekt, så alt var spændende. Nyt job, nye kolleger og nyt projekt. Jeg sad i C. F. Møllers projektkontor med ca. 30 andre kolleger fra NIRAS, og det var en god måde at få nogle tætte arbejdskolleger på. At sidde og regne på en rund kantinebygning var også nyt for mig.
Jeg skulle finde ud af, hvordan kræfterne fordelte sig i den ud til de stabiliserende kerner. Da kernerne også blev brugt som ventilationsskakte, krævede det meget tværfaglig koordinering med installationsfolkene. Det var en sjov udfordring – også fordi der under kantinen skulle være plads til flere store ventilationskanaler med en diameter på op til tre meter.
"Som ung har jeg bare lyst til at dygtiggøre mig, og det bliver efterkommet med nye projekter, så jeg kan blive mere erfaren."
Dinna Sand Kristensen, konstruktionsingeniør, NIRAS
Hvad synes du om at være ung i NIRAS?
Det er en stor ære at have været med i så stort et projekt som dette. Det gør mig stolt. Jeg er glad for tilliden, og jeg sætter pris på den tværfaglige arbejdsform. Når jeg har spørgsmål, er der altid en erfaren kollega, der kan hjælpe. Rent socialt har vi fredagsbar en gang om måneden i afdelingen, som ryster os sammen. Som ung har jeg bare lyst til at dygtiggøre mig, og det bliver efterkommet med nye projekter, så jeg kan blive mere erfaren. Det skaber en positiv spiral.
Hvad har du lært, som du kan tage med videre?
Særligt når man arbejder på et stort projekt, er det essentielt at gå systematisk frem for at holde styr på alle elementer af byggeriet. Mine konstruktionskolleger, som havde siddet på projektet, et år før jeg kom, havde for eksempel systematiseret den lodrette lastnedføring til fundamenterne samt måden at udregne den stabiliserende kerne i bygningerne. Her indså jeg også hurtigt, at det skal være nemt at ændre på tallene og faktorerne, så man ikke skal starte forfra, hver gang tallene har ændret sig.
Vil du vide mere?
Dinna Sand Kristensen
Konstruktionsingeniør
Kolding, Denmark
Uddannelse: Diplomingeniør inden for bærende konstruktioner, Aarhus Universitet, 2017
Stilling: Konstruktionsingeniør, Byggeri
Ansat siden 2017
Alder: 27 år
Kontakt