Tværfaglige & systemiske metoder til udvikling af bæredygtige mobilitets hubs
Ph.d. projektet hjælper til at være på forkant med de industrielle tendenser i udviklingen af mobilitets hubs og til at forme nye metoder og redskaber, der kan skabe bæredygtige mobilitetsstrategier.
Projekt start: November 2021
Projekt slut: November 2024
BU/afdeling/ industri som projekt er henvendt mod: Infrastruktur Vest, Bæredygtigt mobilitetsteam
Samarbejdspartnere: Innovation Fund og Aalborg Universitet
Ph.d. projektet adresserer udfordringerne ved at de-karbonisere transportindustrien og forbedre bæredygtig rejseadfærd. Mobilitets-hubs er steder, hvor folk kan udveksle transportformer. Derved kan mulighederne for at tilrettelægge bæredygtig adfærd forbedres, fordi mobilitetshubs forbinder de eksisterende transport-alternativer såsom offentlig transport, fælles mobilitet med de private transportmidler såsom fx biler eller cykler, og nyere transporttyper såsom elektriske og automatiske køretøjer - det hele i tæt forbindelse med omgivelserne, omend det er i et by- eller landområde.
Projektet hjælper til at identificere nøglestrategien for sådanne samarbejder, forretningsmodeller og bæredygtige tiltag, der er essentielle for at inkorporere de rigtige dynamikker i en hub udvikling.
Mere om projektet
Projekt status: Igangværende
5 nøgleord omkring projektet: Mobilitets hubs, bæredygtighed, stakeholders, netværk
Uddannelsesmæssig baggrund: Bachelor i arkitektur, kandidat i ingeniørledelse & MEng. byplanlægning
Håb for fremtidigt arbejde af projektet: At hjælpe kommuner og private virksomheder med at integrere bedre offentlig og privat transport, samt at skabe livlige by- og landområder.
Vigtigheden I at samarbejde med NIRAS: NIRAS er et af de ledende ingeniørrådgivende firmaer I Danmark, som muliggør alt den infrastruktur, vi benytter i vores hverdag. Derfor er NIRAS det idéelle ståsted til at forbinde research med praksis og at muliggøre udviklingen af innovative løsninger for bæredygtig mobilitet.