Nyhed

Akson Business Tower rejser sig på Sydhavnen

Akson 1

Det 26-etagers højhus, Akson Business Tower, har fået råhuset konstrueret, tagkonstruktionen er blevet monteret, og dermed kan den 114 meter høje bygning officielt fejre rejsegilde. Her skal cirka 1.900 medarbejdere, inklusive NIRAS' medarbejdere i Aarhus, have deres daglige gang.

25. juni, 2024

I sidste uge kunne involverede parter fejre rejsegilde for Akson Business Tower på Sydhavnen i Aarhus, hvor råhuset står færdigt i alle 26 etager. Her skal NIRAS' aarhusianske afdeling have hjemme, og i alt kommer bygningen til at huse omkring 1.900 medarbejdere.

Bag opførelsen af Akson samt størstedelen af Sydhavnskvarteret står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA, og parterne kan glæde sig over, at den nye kontorbygning er omgærdet af stor interesse fra erhvervslivet.

Bygningen forventes at stå klar til indflytning den 1. august 2025, og alle kontoretager er allerede blevet udlejet til virksomhederne Kromann Reumert, AART, Clearwatcher og Hildebrandt & Brandi, BioMar, Danske Commodities, Innovationsfonden og altså NIRAS.

Ved rejsegildet af Akson Business Tower blev der budt på mad og drikke, ligesom der blev holdt skåltaler og uddelt store roser til alle involverede.

“Det er fantastisk, at vi nu er et skridt nærmere at kunne se de kommende lejere tage Akson i brug. Akson har fra starten været omgærdet af en meget stor interesse, og det vidner jo både om, at vi har skabt et koncept, der er attraktivt, men i høj grad også om at virksomhederne kan se sig selv i visionerne for hele Sydhavnskvarteret, der bliver et dynamisk samlingspunkt for erhverv, kunst og kultur,” lød det fra salgs- og udviklingschef i A. Enggaard, Peter Thorsgaard.

Sydhavnskvarteret er et område i rivende udvikling, hvor kultur, uddannelse og erhverv kommer til at sameksistere på daglig basis. Beboerne i Akson kan således se frem til at få to hoteller, spillestedet Trains nye lokaler, Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA og Lifestyle & Design Cluster som naboer. Området bliver kort sagt en smeltedigel af kulturmiljøer og mangfoldighed.

Regionsdirektør i NIRAS, Andrew Ferguson Dunn, glæder sig til hverdagen i de nye rammer og til at dele den med de andre virksomheder, hvoraf nogle allerede er gode samarbejdspartnere.

"Vi kommer til at bo i et nyt og spændende byområde midt i byens puls. Vi får mere plads, så vi kan fortsætte vores vækstrejse. Og så er der fantastiske indretningsmuligheder i Akson. Her arbejder vi indgående med dynamiske fællesskaber og glæder os til at dele huset med alle de andre, spændende virksomheder, der også flytter ind," siger han og understreger, at prikket over i'et selvfølgelig er, at NIRAS selv har projekteret byggeriet i tæt samarbejde med AART. 

Akson Business Tower er 114 meter i sin fulde højde og består af 37.300 m2 fordelt på 26 etager. Byggeriet skal certificeres DGNB Guld

IMG 0714

Vil du vide mere?

Andrew Ferguson Dunn

Andrew Ferguson Dunn

Regionsdirektør

Aarhus, Denmark

+45 3016 9262

Se også