Nyhed

Billunds nye bydel blev fejret med leg og blotlagt bæk

Damniras 3

Den rørlagte bæk ved Travbyen i Billund blev den 9. juni gravet fri. Det blev fejret på behørig vis med hyggelige aktiviteter for alle aldre. NIRAS var selvfølgelig med og bidrog med legende formidling af biodiversitet og jordbundsforholdene i området.

18. juni, 2024

Søndag den 9. juni stillede projektpartnere og lokale aktører diverse boder med aktiviteter op i forbindelse med Travbyens Sommerfest i Billund. Her skulle den rørlagte bæk under Travbyen graves fri, mens søndagen var fuld af musik, leg og madboder.

NIRAS stillede selvfølgelig op og bidrog til legene med en fiskedam, hvor store som små kunne fange små figurer af frøer og småfisk, for at illustrere hvordan genåbningen af bækken bidrager positivt til biodiversiteten i Travbyen. Derfor var der selvfølgelig også valgt arter, som lokale og besøgende i fremtiden kan forvente at støde på, når de bevæger sig rundt i de grønne arealer ved den nye bydel i Billund.

Desuden holdt Søren Bent Torp, geolog ved NIRAS, en lille guidet rundtur for interesserede, der kunne komme bag indhegningen og få syn for sagen, da han fremviste åløbet og fortalte om, hvordan jordbunden i området har ændret sig gennem årene. Hedens smeltevand og jordlag, jordbundens udvikling og kulturlandskabet i Billund for 200 år siden var her de overordnede emner.

På trods af et insisterende regnvejr, var arrangementet ganske velbesøgt med lokale interesserede, der fandt det spændende at bliver klogere på deres nye nabolag.

Bækken blev da også fritstillet uden problemer og flyder nu gennem Travbyen og dennes grønne hjerte.

Vi glæder os til fortsat at følge det store byudviklingsprojekt af Travbyen i Billund og til at fortsætte det gode samarbejde med Kirkbi og alle andre involverede parter.

 

Jord Nirasimg20240609132500 01

Vil du vide mere?

Simon Have Hørlyck

Simon Have Hørlyck

Projektchef

Aarhus, Denmark

+45 6039 4467

Jan Ingemann Ivarsen

Jan Ingemann Ivarsen

Forretningsdirektør

Aalborg, Denmark

+45 2321 5471

Se også