Nyhed

Lidls nye hovedkontor modtager DGNB Platin og Diamantudmærkelse

B0A9943 Min

Lidls flotte nye hovedkontor i Aarhus modtager Platin, der er den højeste bæredygtighedscertificering under den internationalt anerkendte certificeringsordning DGNB. Byggeriet modtager samtidigt Diamantudmærkelse, der tildeles bygninger med særlig høj arkitektonisk værdi og kvalitet. I NIRAS er vi stolte over at have bidraget til projektet som bygherrerådgivere.

22. oktober, 2024

Bygherre: Lidl

Arkitekter: Link Architects

Totalentreprenør: Per Aarsleff

Rådgivere: NIRAS

”Lidls nye hovedkontor er et rigtig godt eksempel på et byggeri, hvor man har arbejdet struktureret med DGNB fra de allertidligste faser af byggeriet. Det har resulteret i et byggeri, der passer ind i Godsbanearealets rå og rustikke historie, og som åbner op ud mod det omgivende byrum. Samtidig har der været stort fokus på at skabe en fleksibilitet i huset, og man har valgt materialer, der både er holdbare og giver mulighed for at transformere over tid,” udtaler Frederik Waitz Søborg, direktør for certificeringer og teknisk udvikling i Rådet for Bæredygtigt Byggeri i en pressemeddelelse. 

Platin certificeringen har da også krævet stort overblik og tværfaglige kompetencer, fortæller projektdirektør i NIRAS Jens Blichfeldt Amdisen:

”Alle tiltag påvirker hinanden, så den helt store opgave har været at bevare overblikket. Samtidigt opstår der gode faglige diskussioner, fordi der altid er nogle områder, der kan fortolkes forskelligt. Så vi er selvfølgelig stolte og glade for, at byggeriet nu officielt modtager Platin,” siger han.

NIRAS har som bygherrerådgivere bidraget med en lang række kompetencer og supporteret med rådgivning indenfor blandt andet bygningskonstruktioner, installationer, brandrådgivning, akustik og indeklima. Desuden har NIRAS engageret IKT færdigheder og hjulpet med dokumentation, administration af projektweb og konsistenskontroller.

Udover den flotte DGNB Platin certificering modtager byggeriet også Diamantudmærkelse for en særlig høj arkitektonisk kvalitet. Her er det især sammenhængen med nærområdet, materialevalget og indeklimaet, der fremhæves som ekseptionelt godt. 

Der er kun 13 andre opførte bygninger i certificeringstypen ‘Renovering og nybyggeri’ i Danmark, som har opnået Platin-certificeringen. Lidls hovedkontor bliver den kun anden bygning i Danmark i kategorien, som kan bryste sig af at have både Platin certificeringen og Diamantudmærkelsen. 

Allerede den 6. november flyttede Lilds medarbejdere ind i de nye rammer, hvor de nu kan nyde godt af intet mindre end 13.500 m2 kontorarealer med højt til loftet og masser af lys,   et fitnesscenter, samt stort parkeringshus i 2 niveauer.

B0A1245 Min
B0A1316 Min

Vil du vide mere?

Jens Blichfeldt Amdisen

Jens Blichfeldt Amdisen

Projektdirektør

Aarhus, Denmark

+45 5319 5039

Se også: