Nyhed

Pier 3 i Aarhus skal forvandles til en ny, levende bydel - NIRAS er med på holdet som tekniske rådgivere

Illustration: Aarhus Kommune

Pier 3 på Aarhus Ø skal udvikles til en levende bydel og binder området sammen med den centrale del af byen. NIRAS skal være tekniske rådgivere på projektet.

26. juni, 2024

Om Pier 3

  • Arealet på Pier 3 er 106.610 m2

  • Molslinjen flyttede fra Pier 3 i efteråret 2020

  • Prices for udvikling af Pier 3 blev igangsat i efteråret 2022

  • I fremtiden kan Pier 3 blive hjem for ca. 2.500 beboere. Udviklingsplanen kan indeholde mellem 140.000 og 180.000 etagemeter, hvor minimum 100.000 etagemeter skal være boliger (heraf 25 pct. almene boliger).

Pier 3 på Aarhus Ø skal være et nyt bykvarter, der spiller sine naboer bedre og realiserer visionen om Aarhus som en by forbundet med vandet.

Sådan lyder opgavebeskrivelsen fra Aarhus Kommune, der har givet opgaven til et hold bestående af AP Ejendomme, Kilden & Hindby, Bricks og Volunās, hvor NIRAS er med ombord som tekniske rådgivere. Nu skal en udviklingsplan for hele området udarbejdes i løbet af indeværende år.

Det store område skal ifølge Rune Kilden udvikles med fokus på at skabe et "samlende og forbindende bykvarter, der spiller sine naboer bedre og realiserer visionen om Aarhus som en by forbundet med vandet," som det formuleres i en skriftlig pressemeddelelse.

Og det er en ambition, bygherrerådgiver i NIRAS Martin Lange ser potentiale i. Han understreger i den sammenhæng, at rådgiverteamet har en stor fordel ved at være stedkendte.

"Vi kender allerede Ø'en rigtig godt fra tidligere projekter og så er vi jo et rådgiverteam med et stort lokalkontor i Aarhus og kender også derfor området rigtig godt," siger han og påpeger, at han glæder sig til samarbejdet med fagfællerne i Artelia Danmark, der ligeledes er lokale.

Martin Lange siger derudover, at det tværfaglige samarbejde er en af holdets andre styrker, der utvivlsomt giver stor værdi til projektet.

Aarhus Ø er allerede i dag en populær bydel, men ifølge borgmester Jacob Bundgaard er udviklingen af Pier 3 nu med til at gøre området endnu mere attraktivt.

"Pier 3 bliver en central bydel, der skal bygge bro mellem Aarhus Ø og midtbyen, og samtidig spænde over de mange ønsker, der er til området. Det er kronen på værket i en fantastisk byudvikling på Aarhus Ø, som vi har arbejdet med siden årtusindeskiftet," udtaler han i en skriftlig pressemeddelelse.

Det næste år vil udviklerteamet udarbejder en udviklingsplan for Pier 3 i samarbejde med Aarhus Kommune. Det bliver muligt for aarhusianere at komme med ønsker og ideer til udviklingen. I sommeren 2025 vil Aarhus Byråd så bliver præsenteret for udviklingsplanen.

Vil du vide mere?

Martin Haslund Lange

Martin Haslund Lange

Udviklingschef

Aarhus, Denmark

+45 5219 1650

Se også