”På baggrund af forskergruppernes resultater, håber vi på at kunne igangsætte strategiske ændringer af byrum, så de bliver mere bæredygtige på alle parametre, over tid. Der er et internationalt behov for at reducere brug af biler, specielt i de store byer. De kollektive mobilitetsknudepunkter skal medvirke til denne udvikling, og knudepunkterne skal gøres til omdrejningspunkter for bæredygtige byer” forklarer Gunvor Riber Uggerhøj, der er seniorkonsulent i bæredygtig mobilitet i NIRAS.
Universiteterne vil udføre state-of-the-art forskning i, hvordan urbane mobilitetsknudepunkter kan blive klimaneutrale.
NIRAS skal sammen med UrbanDigital lave strategier for, hvordan forskningsresultaterne kan blive omsat i praksis, så man kan forny planlægningen af både byer og transport verden over.
“Verdens byer har ændret sig med rivende hast de sidste årtier. Med dette projekt vil vi finde de løsninger, der kan sikre, at fremtidens byer får helhedsorienterede, bæredygtige mobilitetsløsninger, der både imødekommer borgernes mobilitetsbehov, men også det akutte behov, der er for at reducere klimabelastningen fra vores byer” siger Gunvor Riber Uggerhøj.
Hvad der sker for tiden med TOD2
Projektpartnere fra Kina, Sverige og Danmark samledes til et 1-uges fysisk workshop i august 2024. Værts for ugen var NIRAS, og ugen includerede sitebesøg i København til case study-stationerne, møder på BLOXHUB med gæsteforelæsninger fra DTU, en rundtur i Aarhus ledet af Aarhus Kommune og et besøg på Arkitektskolen.
Projektpartnerne planlægger en workshop i Kina i juni 2025.
NIRAS er være vært for en TOD2-konference i København den 4. september 2025.