Optimer dit gravearbejde med WebGIS: Introduktion til KortInfo

Graveforespoergelser Webgis Kortinfo

Når det kommer til gravearbejde, er nøjagtig lokalisering af ledninger i jorden afgørende for at undgå uheld og skader. At grave uden forudgående viden om, hvad der ligger i jorden, kan føre til farlige situationer og potentielt store økonomiske konsekvenser. Men heldigvis er der tekniske løsninger, der gør denne proces både lettere og mere præcis.

Hvorfor er graveforespørgelser vigtige?

En graveforespørgsel er en proces, hvor man søger information om, hvad der findes i jorden på et bestemt sted, før man påbegynder gravearbejdet. Dette inkluderer placeringen af vandledninger, gasledninger, elkabler, telefonlinjer og andet vigtig infrastruktur. At foretage en graveforespørgsel inden gravearbejdet påbegyndes, kan forhindre utilsigtede skader på vigtige faciliteter og minimere risikoen for personskade eller driftsafbrydelser.

Introduktion til KortInfo

Et af de værktøjer, der kan bruges til at lave graveforespørgsler med, er NIRAS’ KortInfo. Dette WebGIS giver dig mulighed for at foretage præcise lokaliseringer af ledninger og andre installationer på et interaktivt kort, hvilket gør det til et uundværligt værktøj for entreprenører, ingeniører og alle andre, der planlægger og udfører gravearbejde.

Hvordan fungerer KortInfo?

KortInfo er et WebGIS-program udviklet til at hjælpe fagfolk inden for byggeri, anlæg og infrastruktur med at håndtere og analysere geografiske data på en enkel og effektiv måde. Ved at integrere avancerede GIS-teknologier gør KortInfo det muligt at visualisere og analysere komplekse underjordiske netværk på en brugervenlig platform. Dette muliggør præcise ledningsoversigter, der hjælper med at minimere risikoen for skader og forstyrrelser under gravearbejdet.

Skærmbillede af et graveforespørgselssystem med kort, ledningsinformation og signaturforklaring

Fordelene ved KortInfo

  • Alt samlet ét sted: KortInfo samler alle graveforespørgsler for hele virksomheden på samme kort, så der ikke forespørges på samme område flere gange, hvilket sparer både tid og penge.
  • Præcis lokalisering: KortInfo giver brugerne mulighed for nøjagtigt at lokalisere ledninger, hvilket reducerer risikoen for at ramme dem under arbejdet.
  • Tids- og omkostningsbesparelser: Ved at identificere og undgå installationer i jorden, kan entreprenører undgå forsinkelser og ekstra omkostninger forbundet med reparationer af skader.
  • Sikkerhed: Ved at minimere risikoen for utilsigtede skader bidrager KortInfo til at sikre arbejdspladsens sikkerhed og beskytte både arbejdere og offentligheden.

I en verden, hvor effektivitet og sikkerhed er af største betydning, spiller værktøjer som KortInfo en afgørende rolle i at lette gravearbejdet og sikre integriteten af infrastrukturen i jorden. Ved at give fagfolk mulighed for at foretage graveforespørgsler, hjælper KortInfo med at skabe en mere effektiv og sikker bygge- og anlægssektor.

Vil du vide mere?

Claus Mørup

Claus Mørup

Konsulent

Aarhus, Denmark

+45 2710 7108

Se også: