Nyhed

Pil Brix Purup modtager professor P. Ole Fangers forskningslegat 2019

Pil Brix Purup Modtager Po Fangers Legat 2019

Erhvervs-ph.d.-studerende i NIRAS Pil Brix Purup modtager professor P. Ole Fangers forskningslegat 2019 på Danvak Dagen hos Ingeniørforeningen IDA i København.

15. april, 2019

Forskningslegatet på 25.000 kr. uddeles til lovende unge ph.d.-studerende ved danske universiteter inden for området energi og indeklima. Onsdag den 10. april blev erhvervs-ph.d.-studerende Pil Brix Purup i NIRAS modtager af legatet for sit projekt, som har til mål at gøre det nemt for bygningsdesignere at tage hensyn til indeklimakvalitet i den arkitektoniske bearbejdelse af et byggeprojekt i de tidligere designfaser.

Anerkendelse fra branchen
En glad Pil modtog legatet af Danvaks bestyrelse, som lagde vægt på hendes evne til at forny tilgangen til indeklimaudvikling og –forskning ved at inddrage designpraksis og brug af forskningsmetoder fra softwareteknologi, innovation og antropologi.

”Det er en fantastisk følelse at få den anerkendelse. Som ph.d.-studerende sidder jeg en stor del af tiden alene med det, så det er skønt at blive bekræftet i, at mit arbejde har værdi for branchen. Det er et legat, som jeg ikke rigtig har turdet håbe på at modtage, så jeg er meget stolt,” fortæller Pil.

Efter overrækkelsen holdt hun et kort oplæg om sit projekt. Legatet vil hun bruge på at deltage i konferencer.

Om legatet

Legatet blev første gang uddelt i 2001 og er opkaldt efter den danske anerkendte professor Povl Ole Fanger, som forskede i indeklimaets påvirkning på mennesker. Han var med til at beskrive den komfortmodel, der bruges i hele verden til at vurdere indeklima i dag.

Danvak er et professionel fagligt netværk for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima.

Vil du vide mere?

Pil Brix Purup

Pil Brix Purup

Senior Specialist, PhD, Bæredygtigt byggeri, energ

Aarhus, Denmark

+45 2339 3412

Se også